Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ / ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ



Συνάδελφοι-ισσες την Τετάρτη 31/1 πραγματοποιήθηκε η συνέλευση μας, όπου έγινε ένας απολογισμός του προηγούμενου διαστήματος αλλά και ο σχεδιασμός για το πώς συνεχίζουμε από δω και πέρα.
Όσον αφoρά τον απολογισμό:
1)               Συζητήσαμε τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση (αλλαγή εργατικών νόμων, πλειστηριασμοί σπιτιών κτλ.) και μας αφορούν άμεσα, γιατί κάνουν την καθημερινότητα μας μέσα και έξω από την δουλειά όχι απλά  χειρότερη αλλά αβάσταχτη, μετατρέποντας μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.
2)               Συζητήσαμε τις εξελίξεις μέσα στους εργασιακούς χώρους, τις μάχες που δίνουμε και τα θετικά αποτελέσματα, μικρά και μεγάλα, που είχαμε μέχρι τώρα.(για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε ονόματα καταστημάτων).
3)               Η εκπομπή Αντιδραστήριο που προβλήθηκε στην ΕΡΤ3 με θέμα την Επιτροπή μας, είχε μεγάλη απήχηση και βοήθησε να προβληθούν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως διανομείς, όσο και ο τρόπος αντιμετώπισής τους (η συμμετοχή  περισσότερων συναδέλφων στην Επιτροπή, η αλληλεγγύη μεταξύ μας, οι κινητοποιήσεις κι οι αγώνες μας κτλ). Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της εκπομπής. Για όσους συναδέλφους δούλευαν την ημέρα προβολής, μπορούν να την παρακολουθήσουν στο http://webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/ .
4)               Συνεχίζονται δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα/ δυστυχήματα (ακόμη ένας συνάδελφος μας έχασε την ζωή του 21 χρονών, ο 6ος από το 2016). Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας στο δρόμο, για να επιστρέφουμε υγιείς στο σπίτι μας και τις οικογένειες μας
5)               Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό κατέθεσε ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα μας, στο 51ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 30-31/1/2018.
Ο Σχεδιασμός μας:
1) Να ξαναρχίσουμε τα μοιράσματα με τα κειμενάκια μας και τον οδηγό για τα εργατικά ατυχήματα (τα ραντεβού θα ανακοινωθούν μέσω Facebook).
2) Άμεση στήριξη σε όσους συναδέλφους μας καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες κτλ
3) Να συνεχίσουμε με εγγραφή στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, όσων συναδέλφων δεν έχουν ακόμα γραφτεί.
Συνάδελφοι- ισσες η επόμενη συνέλευση μας θα οριστεί τέλη Φλεβάρη
Όποιος συνάδελφος, -ισσα δεν μπόρεσε να έρθει στη συνέλευση, ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την Επιτροπή, θέλει να συμμετέχει στις δράσεις, να γραφτεί στο Συνδικάτο, να ρωτήσει για προβλήματα που αντιμετωπίζει στην εργασία του, για τα δικαιώματα του κτλ., μπορεί να επικοινωνήσει μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.