Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ…ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!
Με θλίψη ενημερωθήκαμε ότι ένας ακόμη συνάδελφος μας –μόλις 21 χρονών- σκοτώθηκε/δολοφονήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε  εργατικό δυστύχημα στην περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας μετά από μετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο.
Με οργή διαβάζουμε στα ρεπορτάζ ότι το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Ενημερώνουμε όλους τους «υπεύθυνους»-ανεύθυνους ότι αν θέλουν να εξακριβώσουν τα πραγματικά αίτια των δεκάδων δυστυχημάτων, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν κάποιον από τους χιλιάδες συναδέλφους μας που εργάζονται καθημερινά στους δρόμους.

Υπεύθυνοι για τα εργατικά ατυχήματα, δυστυχήματα-δολοφονίες είναι οι εργοδότες  που  μας ασκούν αφόρητη πίεση ακόμη και με απειλή απόλυσης, ώστε οι παραγγελίες να παραδίδονται πολύ γρήγορα, ενώ δουλεύουμε 10-12ωρα,  ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι για 3€ /ώρα, με δικό μας μηχανάκι και εξοπλισμό. Έναν εξοπλισμό πολύ ακριβό για τα ψίχουλα που μας δίνουν για μισθό, και αντικειμενικά αδύνατο να τον αγοράσουμε. Γι αυτό αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας ή με πολύ παλιό εξοπλισμό και στην ουσία άχρηστο, για την επικίνδυνη εργασία που κάνουμε.
Συνυπεύθυνοι είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις που τα τελευταία χρόνια ψηφίζοντας δεκάδες αντεργατικά μέτρα (συνεχείς μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απεργιών κτλ), μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Συνάδελφοι διανομείς, χρειάζεται οργάνωση, αλληλεγγύη και τη συνέχιση του αγώνα που έχουμε ήδη ξεκινήσει, ώστε εργοδότες και κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσουν ως εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και όχι ως δουλοπάροικους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.