Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Αποφάσεις της Συνέλευσης στις 20/6

Μετά από την επιτυχημένη προσπάθεια που κάναμε με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μοτοπορεία στις 14 Ιουνίου, πραγματοποιήσαμε στις 20/6  την συνέλευση.
  •  Αποφασίσαμε την δημιουργία επιτροπής αγώνα (Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης) με στόχο την οργάνωση και κινητοποίηση όλων των συναδέλφων διανομέων που εργάζονται στον Κλάδο του Επισιτισμού.
  •  Αποφασίσαμε να κινηθούμε ενωτικά με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας στον Κλάδο του Επισιτισμού (μάγειρες, σερβιτόρους, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, ταμίες, πωλητές κτλ), αφού αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα στα καταστήματα που εργαζόμαστε και γενικότερα στον Κλάδο.
  •   Αυτό σημαίνει την οργάνωση/εγγραφή μας στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης (κλαδικό σωματείο που καλύπτει διανομείς φαγητού, μάγειρες, σερβιτόρους, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, ταμίες, πωλητές κτλ), για τη ενίσχυση και ανασυγκρότηση του.
  •  Αποφασίσαμε η Επιτροπή να αναδείξει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα που έχουμε σαν διανομείς φαγητού (τα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες, τις αντίξοες συνθήκες εργασίας, το γεγονός ότι δεν μας παρέχεται μέσο εργασίας, εξοπλισμός/ένδυση, πληρώνουμε τα καύσιμα κτλ).
  •  Αποφασίσαμε η Επιτροπή να βοηθήσει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να αποφασίζουμε με γενικές συνελεύσεις ποια είναι τα αιτήματα μας, με ποιες κινητοποιήσεις θα παλέψουμε, να γνωριστούμε και να αναπτύξουμε μεταξύ μας όλους εκείνους τους δεσμούς που χρειάζεται (αλληλεγγύη, ενότητα συναδελφικότητα κτλ) για να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.
Στη Επιτροπή έχουν θέση και μπορούν να οργανωθούν όλοι οι διανομείς φαγητού, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, φύλου, και πολιτικών πεποιθήσεων. Δεν έχουν θέση αυτοί που εκφράζουν ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, αντισυναδελφικές αντιλήψεις και πρακτικές. Τέτοιες αντιλήψεις αναπαράγουν και διαχέουν οι εργοδότες, οι μνημονιακές κυβερνήσεις και το κράτος τους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να μας κρατούν διασπασμένους, απομονωμένους, στη λογική του «διαίρει και βασίλευε» και να συνεχίζουν να πλουτίζουν, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, στις πλάτες μας, με συνεχείς μειώσεις στους μισθούς μας και στα δικαιώματα μας!
  •  Αποφασίσαμε η Επιτροπή να Συνεδριάζει σε Συνέλευση που να έχει σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα (περίπου κάθε 20 μέρες)
  •  Εκλέξαμε μια Συντονιστική Επιτροπή αντιπροσωπευτικά από συναδέλφους  που εργάζονται ανατολικά, κέντρο, δυτικά
  •  Αποφασίσαμε να κρατάμε ένα Ταμείο καταρχήν για την έκδοση ενημερωτικού υλικού (κείμενα, πανό κτλ)
Για την καλύτερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων δημιουργήθηκε: Ιστοσελίδα: dianomeisthess.blogspot.gr
Σελίδα στο facebook Επιτροπή Αγώνα Διανομέων
  • Αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική κλαδική απεργία (20-7 10:30 Καμάρα)
  • Πραγματοποιήσαμε Γλέντι - Συνεστίαση γνωριμίας ενόψει και της κλαδικής Απεργίας(20-7)
Για το επόμενο διάστημα:
1.    Εγγραφή μας στο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού
2.    Επόμενη συνεδρίαση επιτροπής 23/8 10:30 στο Στέκι Ίσκρα (Αμύντα 12) όπου θα έχει θέματα:
-Ενδυνάμωση –γνωριμία επιτροπής με άλλους συναδέλφους
-Να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας, με πρώτο στόχο κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, τις μέρες που επισκέπτονται την πόλη μας ο πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί!
Υλικά
3.    Έκδοση 8σελιδου με κατάσταση-προβλήματα, δικαιώματα τι έχουμε /τι διεκδικούμε, οργάνωση στην επιτροπή
4.    Τρικάκι που να καλεί για οργάνωση στην επιτροπή και στο Συνδικάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.