Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

25 ΕΤΩΝ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΕΚΡΟΣ!



ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ –ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ…
1,2,3,4,5! Όχι δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι ο αριθμός των νεκρών συνάδελφων μας διανομέων που έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας μέσα στο 2017. Στον μαύρο κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων-δολοφονιών, προστέθηκε εχθές ένας ακόμη συνάδελφος μας στην Ιεράπετρα της Κρήτης, μόλις 25 χρονών, που έχασε την μάχη για την ζωή από  βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από σύγκρουση με ΙΧ εν ώρα εργασίας. Παράλληλα δεκάδες είναι και τα εργατικά ατυχήματα συναδέλφων, που τραυματίζονται σοβαρά, χωρίς όμως  να δηλώνονται επειδή είναι ανασφάλιστοι!
Η ζωή χιλιάδων ντελιβεράδων βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο λόγω της πίεσης των εργοδοτών για γρήγορες παραδόσεις των παραγγελιών, ενώ παράλληλα δουλεύουμε 10-12 ώρες, ανασφάλιστοι ή στην καλύτερη περίπτωση μισοασφαλισμένοι, με απλήρωτες άδειες, δώρα, επιδόματα, με δικό μας μηχανάκι και εξοπλισμό και όλα τα παραπάνω σε τιμή ευκαιρίας των 3 ευρώ/ώρα!.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα με αγώνες, νομοθεσία, που να προστατεύει την υγιεινή και την ασφάλεια μας εν ώρα εργασίας! Γιατί είμαστε εργαζόμενοι και όχι δουλοπάροικοι, γιατί οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι και εργαλείο για τα κέρδη των εργοδοτών και την υποτιθέμενη  «ανάπτυξη» που παπαγαλίζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του συναδέλφου που έχασε άδικα την ζωή του.
Συνάδελφοι, δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους διανομείς να επικοινωνήσουν και να οργανωθούν στην επιτροπή μας. Γιατί ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την ζοφερή πραγματικότητα είναι η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας. Μόνο έτσι θα προστατέψουμε τις  ζωές μας και θα επιβάλλουμε τα δικαιώματα μας!
Όλοι στη συνέλευση της Επιτροπής την Τετάρτη στις 18 Οκτωβρίου στις 10.30πμ, στο πολιτιστικό στέκι Ίσκρα (Αμύντα 12), για να οργανώσουμε τον αγώνα μας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·                 Να εφαρμόζεται από όλους τους εργοδότες η εργατική νομοθεσία.
·                 Κανένας ανασφάλιστος! Πλήρη ασφάλιση για όλους.
·                 Πληρωμή δώρων, αδειών / επίδομα αδείας.
·                 Πληρωμή υπερωριών και προσαυξήσεων για εργασία τη νύχτα και Κυριακές/αργίες.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
·                 672 βασικό μισθό (4€/ώρα) καθαρά.
·                 Επίδομα επικινδυνότητας 10% και ταμειακών λαθών 5%.
·                 Να δουλεύουμε με μηχανάκι της επιχείρησης, πληρωμένες βενζίνες
Πληρωμένα σέρβις ή εφάπαξ αποζημίωση ενός μισθού (για τα σέρβις)
Παροχή εξοπλισμού (αδιάβροχο, κράνος, μπουφάν, υπόδηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.